2 Temmuz 2016 Cumartesi

Tango kadınları ve topuklu ayakkabılar #1

Vücudumuz hiçbir ilaveye gerek olmadan "çalışabilecek" şekildedir.
Bütün gün masa başında bilgisayarda çalışarak, kanepede televizyon izleyerek,saatlerce topuklu ayakkabıların üzerinde dans ederek bu işlevselliği kullanmıyor / bozuyoruz.
Bozduğumuz şeyleri tamir etmek için ise hiçbir şey yapmıyor, vücudumuzun kendi kendini tamir etme yeteneğine güveniyoruz; o iflas edip ağrılar sızılar başlayana kadar.

Topuklu ayakkabılarda enfes görünüyoruz: ayak bilekleri, baldırlar,kalçalar...

yalnız,enfes görünmemizin bir sebebi ağırlık merkezimizin yer değiştirmesi ve omurgamızın bu değişikliği destekleyecek şekli almasıdır.sonuç: bel çukuru belirginleşir, kalçayı daha kavisli gösterir. 
omurganın yeni şeklini destekleyecek kaslarımız ise bu yeni duruma alışkın olmadığından (güçlü olmadığından ), bir süre sonra bel ağrısı olarak bize kendi dertlerini anlatırlar :) 

**Her şey bir sebep-sonuç ilişkisinden ibarettir: sonuçtan memnun değilsek sebepleri değiştirmeliyiz. ancak hepsinden önemlisi, sebepleri doğru tespit etmektir.**

Dans ederken belimiz ağrıyorsa sebep topuklu ayakkabılarda dans ediyor olmamız değil, bel ve sırt kaslarımızın yeterince güçlü olmamasıdır. Dans ederken kullanacağımız kas gruplarını güçlendirdiğinizde dansınızın da ağrısız keyfe dönüştüğünü göreceksiniz. 

Bir sonraki yazımda bel/sırt güçlendirme ve baldır/aşil esnetme egzersizlerinden bahsedeceğim.

öpüldünüz :*


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder