30 Mart 2016 Çarşamba

Sarılmak: kime/neden?

Son yillarda tango'nun guzel sarilmak'la eş tutulduğu bir donemin icinde yasiyoruz.Dans edecekken 'guzel sariliyor' diye birilerini seciyor, yorum yaparken ' cok guzel sariliyor valla' / 'teknigi iyi ama sarilmiyor' diyor, ogretirken 'tango guzel sarilmaktir. Otesi, step-aerobik yapmaktan farksizdir' dan dem vuruyoruz. 

Da... guzel sarilmak ne demek ki ? 

Guzel sarilmak demek GUVENMEK demek.GUVENINI sunmak demek. GUVENDIGINI samimiyetle belli etmek demek. Guvendigin sey ne peki? Oldugun halinle kabul edildigin ve seninle gecirilen vakitten keyif alindigi tabii. 

Guvenli hissetmedigin ortamda endiselerin esir alir seni.Kendini kabul ettirmek gibi gereksiz bi cabaya girer, iyice sacma bir durumun icinde bulursun kendini.

Bir baska acidan ise; tango'daki sarilma eyleminin icinde bir kadin-erkek iliskisi oldugu aşikardir. Bu ilişkinin tanda sonunda bitecegi kabulu ile guvenini sunarsin. O kabul ile evli bir kadina sarilir, ya da sevgilini sandalyede birakip bir baskasina sarilmaya gidersin. En mutlu oldugun kollar, en cok kabul gordugun kollardir.

Bir tanidigim,sarilmanin icinde kadin-erkek çekiminin olmadigi, insanlarin bunu cok abarttigi ve gercek sarilmanin ne demek oldugu konusunu atladiklarini savunuyordu bir gun. Ve bu tanidigim, sadece iyi dans ettigi herkesce kabul gormus kadinlarla dans eden, onlarla olmadigi taktirde o geceyi hic dans etmeden kapatabilen biriydi. Onun savunmasini dinledikten sonra dedim ki: 'madem sarilmak sadece insani bir ihtiyac ve kadin-erkek enerjilerinden yola cikmiyor, o zaman neden milongada erkekleri de dansa kaldirmiyorsun ?'
Sorumun cevabini sessizlik olarak aldim.

Gercekleri abartmak ne kadar yaniltici ise( tango'nun tutku ve aşk'tan ibaret oldugu yanilgisi) , gercekleri inkar etmek de (kadin ve erkegin tango'daki varliklari) bir o kadar aldaticidir.

Havaniz nasil olursa olsun, sizin guveniniz ilk başta 'kendinize' olsun ..
31 Mart 2016  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder