30 Mart 2016 Çarşamba

Film Serileri ve Süreklilik

Star Wars, Back to the Future, The Lord of The Rings, Game of Thrones, Harry Potter, iPhone vb.
Hepsi de serinin bir sonraki kitabı, ürünü, filminde neler olacağı, hangi yeniliğin yapıldığı konusunda merak yatıyor. Bir sonraki çıkana kadar oyuncakları, dvd’leri, anahtarlıkları, yan ürünleri, çizgi romanları,oyunları,defterleri, müzikleri vb tamamlayıcılar ile birlikte ticari bir mal haline getirilebiliyor. Bir olguya ortak olmaktan zevk alan, sohbetlerini, seyahatlerini,kullandığı ürünleri bu olguya göre organize etmekten mutlu olan insan toplulukları yaratıyor. Bu insan toplulukları aylar öncesinden biletlerini alıp, sabahın erken saatlerinde kuyruklar oluşturup, serinin yeni ürününü ilk kullanan/izleyen olmak için belki de yarışır hale giriyorlar. Sürekliliğin getirdiği merak ve birliktelik duygusu ile hareket etmek öncelikleri haline geliyor.
Sürekliliğin getirdiği merak ve birliktelik duygusu ile hareket etmenin öncelik haline gelmesi müzik, tiyatro, dans’da da kendini gösteriyor. Zeki & Metin ikilisinin, Kayahan & Nilüfer ortaklığı, Arce & Montes ve/veya Chico & Juana partnerliği ve dahası.
Süreklilik, bir sonraki ürünü daha iyi kılmak için kamçılıyor insanı, takip edenler için de takdir ve hayranlık duygusunu arttırıyor.
Neticede,yaparak öğrenme de deriz biz buna.
18 Aralık 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder